Direktlänk till inlägg 14 januari 2009

Bästa Canellonin!

Av Ida - 14 januari 2009 21:21

Det var yngste broderns matdag idag och vi skulle laga canelloni. Och jag blev förvånad. Över hur mycket som hänt med honom under hösten. Han bara gjorde och allting flöt på. Nästan helt komplikationsfritt. Medan jag strödde på osten började bror att diska för att sedan sopa hela köket. När lärde han sig detta? Så var det inte innan jag for.


Men mest förvånad blev jag ändå när denne inbitne köttätare smakade på spenatröran och sedan kläckte ur sig (eller snarare mumlade, grymtade fram det) "Det här var ju skitgott ju" Som att det inte skulle vara det!


Äldste lillebror berättade häromdagen om alla flickor som bokstavligen hänger som klasar runt halsen på den yngre brodern. Och jag börjar förstå varför. Kanske är det inte enbart fotbollsspelandet som lockar?


Här är förresten receptet. Fast man behöver inte göra precis. Det går jättebra med vanliga lasagneplattor och fryst spenat. Och den där pastasåsen förstod jag inte mycket av. Vi gjorde en egen i stället. På krossade tomater och svarta oliver. Och vi hade inte tillräckligt med ost heller. Så vi blandade i lite fetaost.


Canelloni med spenat och ricotta

4 port


  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 150 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 250 g ricottaost
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad oregano eller timjan
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1 burk pastasås med oliver, ca 400 g
  • 1 dl riven parmesanost


1. Sätt ugnen på 225°


2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar.


3. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan så att det mjuknar och vätskan kokat in. Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och osten.


4. Häll knappt hälften av pastasåsen i en ugnssäker form. Skär lasagneplattorna i ca 12 cm långa bitar. Lägg ut fyllningen som en sträng mitt på plattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen. Häll resten av pastasåsen över rullarna och strö på osten.


5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.


6. Servera Canellonin med sallad



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida - 25 oktober 2011 20:31

Att fartyg kapas kan jag förstå. Utländska trålare konkurerar ut lokala fiskare som får svårt att försörja sig. Så är det på västsidan av kontinenten. Och då och då skrivs det även om orsakerna till pirateriet utanför Somalia.   Att turister blir...

Av Ida - 24 oktober 2011 16:45

Det är en park mellan mig och havet. Det är två hav mellan mig och dig.   Bli inte kvar, är du snäll. ...

Av Ida - 23 oktober 2011 21:04

Här...   ... pratar man om vädret. Mycket och ofta. ... har nästan varje hus en bastu. ... säger man inga istället för inte (Tex. Det blev inga så bra det här). ... frågar man inte vad man heter utan "vems flicka är du?" ... är människorn...

Av Ida - 27 september 2011 17:38

Jag städade skrivbordet och fann ett litet paket. En bunt kartongbitar, prydligt ihopsatta med ett gummiband. Ett kinesiskt pussel som jag fick för några veckor sedan av en man utan minne.   Han kom fram till oss på cafét och bad om några minuter...

Av Ida - 23 juli 2011 21:39

De stora bruna ögonen tittade på mig. Som om de kunde se rakt igenom mig. Den knubbiga lilla handen pekade ut genom fönstret där han satt på knä i sätet. Bussen skumpade till och jag vaknade. Det knöt sig i magen. Sätet bredvid mig var tomt. Det som ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards